Uitvoeren van gewasbescherming

Spuiten prei 2

Het uitvoeren van gewasbescherming is een van de kernactiviteiten van het bedrijf. Timmermans Agri- Service beschikt over acht moderne zelfrijdende spuitmachines die in bijna alle gewassen inzetbaar zijn. De machines beschikken over variabele spoorbreedte verstelling van 1,50 tot 2,25 meter en een variabele bodemvrijheid. Daarnaast bieden de machines mogelijke werkbreedtes van 21, 33, 39, 42 en 45 meter waardoor alle werkzaamheden juist uitgevoerd kunnen worden. Alle machines zijn voorzien van anti drift doppen waardoor drift voorkomen kan worden. De nieuwste machine beschikt over het air flow plus systeem. De richting van de vloeistof- en de luchtstroom laten zich zeer eenvoudig aanpassen aan de omstandigheden waardoor drift tot 99% wordt gereduceerd.

Het behoort tot de mogelijkheden om voor het seizoen samen met de klant een bestrijdingsstrategie te bedenken. Dit om vloeiend van start te gaan als uw gewas geplant, gepoot of gezaaid is. Dit valt bij ons binnen het ontzorgen van gewasbescherming en zo dragen wij voor u bij aan een geslaagde teelt.

​​Daarnaast heeft u de mogelijkheid een gewasbeschermingsplan te ontvangen en aan het einde van de teelt de teeltregistratielijsten die hierbij horen. Door deze administratie kunt u in het kader van voedselveiligheid ten alle tijde goed anticiperen.