Over Timmermans

Sla spuiten 2

Gewasverzorging

Timmermans Agri Service is een gespecialiseerd gewasverzorgingsbedrijf en beschikt over diverse moderne zelfrijdende spuitmachines voor de land- en tuinbouw. Een vaste groep gedreven medewerkers zorgt voor de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. Door ervaring en de juiste opleidingen verstaan zij hun vak en zorgen zij voor de juiste uitvoering van het werk. Timmermans Agri Service biedt door zijn expertise voor elk probleem een oplossing en denkt graag met u mee. 

Branden 2

Omgevingsverzorging

Timmermans Agri Service specialiseerde zich ook in het verzorgen van golfterreinen, sportvelden en gazons. Ook voor onkruidbestrijding van trottoirs en bedrijventerreinen werd speciale apparatuur aangeschaft om milieu vriendelijk en kostenbesparend gemeenten en bedrijventerreinen onkruid vrij te kunnen houden.

 

Spoelen van gewassenSpoelerij 4

In 1999 werd het bedrijf uitgebreid met een nieuwe activiteit, namelijk het spoelen van gewassen. Deze nieuwe tak noemen wij product verzorging. De spoelerij is geschikt voor het spoelen/wassen van lelies, gladiolen tulpen en vaste planten (o.a. narcissen wortelen en schorseneren).

Mede door deze spoelerij is Timmermans Agri Service in 2013 begonnen met het op contract telen van bloembollen.

 

Strooier en hangerBemesting

Timmermans Agri Service is in 2003 als eerste begonnen met het nemen van grondmonsters. Dit gebeurt nog steeds onder de noemer ‘meten is weten’. De grondmonsters worden geanalyseerd bij een extern lab waarna de resultaten besproken zodat er een op maat gemaakt bemestingsplan samengesteld kan worden. Het uitvoeren van de werkzaamheden gebeurt ten alle tijden in samenspraak met de klant.

Foto einde 2

Zuivering 

In 2020 heeft Timmermans Agri Service een innovatief idee uit 1992 weer opgepakt. Een zuiveringsinstallatie waarmee zij gewasbeschermingsmiddelen af kunnen breken die vrij komen bij het intern- en extern reinigen van de veldspuit. Hiermee draagt Timmermans Agri Service bij aan het beperken van emissie vormen als drift, uitspoeling, afspoeling en erf- emissie. Ook komt deze zuiveringsinstallatie de voedselveiligheid ten goedde omdat er niet meer extra gespoeld hoeft te worden op de percelen en dus op het gewas.