Historie

 PICT0066 1989cTimmermans Agri Service is in april 1989 opgericht door de gebroeders Gerton en Harm Timmermans, met als activiteit spuiten van gewassen. Al snel kwam men tot de ontdekking dat in een gebied waar veel intensieve veehouderij gevestigd is, de klanten bijna altijd te laat reageerden. Daardoor werden vaak slechte resultaten behaald met het verzorgen van de gewassen.

In 1990 hebben we onze klanten voorgesteld om de teeltbegeleiding van de gewassen door ons te laten uitvoeren. Er word door ons gekeken of er wel of geen bespuiting nodig is en wanneer deze uitgevoerd dient te worden. Zo kan er met minder middelen gewerkt worden, met hetzelfde of een beter resultaat.

In 1993 heeft het bedrijf zich gevestigd in de nieuwbouw aan de Lorbaan te America.

In 1995 kwam er een specialisatie omgevingsverzorging bij, het verzorgen van golfbanen, sportvelden, gazons, grasland en bedrijventerreinen. Hiervoor werd een spuitmachine gebouwd op een gator met lage drukbanden.

In 1998 zijn we begonnen met selectieve onkruidbestrijding op verhardingen met behulp van de Select Spray. Door middel van sensoren wordt bladgroen waargenomen, hierbij wordt een signaal afgegeven en het onkruid gespoten.

In 1999 werd wederom een nieuwe activiteit ontplooid, namelijk het spoelen van gewassen. Deze nieuwe activiteit noemen wij productverzorging. Deze spoelerij is hoofdzakelijk geschikt voor het spoelen van lelies, gladiolen en vaste planten. In 2009 werd de spoelerij uitgebreid met een Agua Grader. Hiermee beschikken we over de mogelijkheid om wortels af te korten en te sorteren in leverbare maten en plantgoed.

In 2004 is Agritip Precisie Farming opgericht, met als doel grondmonsters nemen met GPS en het vastleggen van veldgrenzen en monsterpunten.

In 2005 werd de eerste zelfrijdende kunstmest strooier gekocht voor het plaats specifiek toedienen van meststoffen met behulp van GPS en strooikaarten.

In 2006 werd een derde loods gebouwd ten behoeve van de opslag van granen, koolzaad en meststoffen. Ook kwam er een blender om meststoffen op maat te kunnen maken.

In 2008 hebben we onze meststof Calciumgranulaat geïntroduceerd. Deze kalkmeststof valt buiten de mineralenbalans en kon tegen een gunstige prijs gestrooid worden op het land. Tevens werd er een pneumatische kunstmeststrooier aangeschaft voor het strooien van Calciumgranulaat en andere kunstmestsoorten.

Ook werd 2008 onze omgevingsverzorgingstak uitgebreid met een boomwortelsnijder.

In 2008 zijn we door Cumela verkozen tot onderneming van het jaar 2009. Een prestigieuze titel van een verkiezing welke eens in de vier jaar gehouden wordt.

In 2010 werd er een spitmachine gekocht om met behulp van GPS te kunnen spitten en sporen te rijden. In het najaar werd deze spitter in combinatie met de frontunit en schaarinjecteur gebruikt voor het ontsmetten van grond.

Op 3 juli 2010 is door een noodlottig ongeval medeoprichter Gerton Timmermans om het leven gekomen.

In het voorjaar van 2011 is er een samenwerking opgezocht met een collega loonbedrijf en is er een spuitmachine overgenomen.

In april 2013 heeft Timmermans de 20e nieuwe zelfrijdende Agrifac spuitmachine in ontvangst genomen.

April 2014 25 jarig bestaan van Timmermans Agri Service BV, gevierd zaterdag 15 maart met een feestavond genodigden, en zondag 16 maart opendag.

Ons bedrijf voldoet aan de huidige milieu eisen, is NEN en ISO 9001, VKL en CDG gecertificeerd en voorzien van alle spuitlicentie's.

Na een korte periode van ziek zijn is tot ons grote verdriet Carla op 8 mei 2017 van ons heen gegaan.

In 2020 is Timmermans Agri- Service begonnen met het zuiveren van restwater dat gebruikt is bij het uitvoeren van gewasbescherming. Dit om de voedselveiligheid te verbeteren en emissievormen te beperken, het doel is om het gezuiverde water weer te gaan hergebruiken zodat het bijdraagt aan circulaire landbouw.