Gewasbeschermingsmonitor

16 oktober 2015

Vanaf februari 2015 is het voor iederen die professionele gewasbeschermingsmiddelen gebruikt  verplicht om te beschikken over een gewasbeschermingsmonitor.

Deze gewasbeschermingsmonitor is in de plaats gekomen van het gewasbeschermingsplan. In deze monitor moeten alle daadwerkelijk getroffen maatregelen op het gebied van geïntegeerde gewasbescherming gedurende het teeltseizoen geregisteerd worden. Deze gewasbeschermingsmonitor moet binnen 2 maanden na de teelt worden afgerond.

Bij deze monitor dient u een vruchtwisselingsplan toe te voegen. In dit plan beschrijft u onder andere welke gewasrotatie u hanteert, welke gewassen ongewenst of minder geschikt zijn als voorvrucht voor uw teelt.

Mocht u gebruik maken van een registratie- of bedrijfs management systeem dan kunt u een uitdraai als teeltregistratie toevoegen aan deze gewasbeschermingsmonitor. Mits deze aan de eisen voldoet kunt u hierdoor enkele rubrieken overslaan bij het invullen van deze monitor.

Klanten waarvoor wij gewasverzorgingsmaatregelen uitvoeren hebben reeds de van toepassing zijnde Emissie reducerende maatregelen aangemerkt.

Download hier de gewasbeschermingsmonitor indien wij bij u de spuitwerkzaamheden verzorgen:


 Download hier de gewasbeschermingsmonitor indien u zelf de spuitwerkzaamheden uitvoert op uw bedrijf:


 

Terug naar het nieuwsoverzicht