Calciumgranulaat

CalciumgranulaatOns product calciumgranulaat is ontworpen als verhoger van de pH door het leveren van Neutraliserende Waarde (NW). Daarnaast zorgt Calciumgranulaat voor het verbeteren van de bodemstructuur en plantenvezelstructuur door het leveren van calcium (Ca). Een belangrijke eigenschap van het Calciumgranulaat is dat het een langdurige werking heeft; het is een stabiel product dat langzaam vrijkomt.

Calcium is voor planten belangrijk voor de stevigheid en de vezelstructuur. Voor de bodem is calcium van belang voor de structuur. Het zorgt voor een goede doorwortelbaarheid van de bodem doordat het verslemping tegengaat. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u het rendement van uw grond kunt verbeteren!

Calciumgranulaat is een puur natuurlijk product, afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie. Het ondergaat een speciale bewerking voor een optimale landbouwkundige werking. Hierdoor wordt een optimaal resultaat behaald tegen een uiterst voordelige kostprijs. Calciumgranulaat is een droog product van constante hoge kwaliteit en is reukvrij door de speciale behandeling. Calciumgranulaat is prima strooibaar met een schijven-, vijzel- of pneumatische strooier.

Voordelen

Enkele voordelen van Calciumgranulaat:

  • Verhoogt de pH door levering van Neutraliserende Waarde (NW)
  • Verbetert bodem- en plantencelstructuur door levering van Calcium (Ca)
  • Komt langzaam vrij
  • Langdurige werking
  • Schoon en reukloos product van constante kwaliteit
  • Géén bijtelling van fosfaat op de mineralenbalans!
  • Prima strooibaar met schijven, vijzel- of pneumatische strooier

Samenstelling

Element

Analyse

Neutraliserende waarde (NW)

54%

Calcium (Ca)

40%

Magnesium oxide (MgO)

4%

Calciumgranulaat is opgenomen in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet op Bijlage Aa onder I, nummer 2.