Engerlingen en emelten bestrijden

Engerlingen en emelten zijn uitgegroeid tot één van de ergste nachtmerries die een greenkeeper of sportbeheerder kan hebben.

De engerlingen en emelten kunnen een verwoestend effect hebben op uw graszode. Ze brengen niet alleen vraatschade toe aan de grasplantjes, maar ze zijn zelf ook voedsel voor de vogels. De vogels kunnen de graszode helemaal omwroeten op zoek naar engerlingen of emelten.

Heeft u last van engerlingen of emelten?

Met onze Gator, uitgerust met een granulaatstrooier, kunnen wij Merit Turf strooien. Dit middel wordt al enige jaren in binnen- en buitenland succesvol ingezet ter bestrijding hiervan.

Hoe werkt Merit Turf:

  1. Gator Merit Turf 2Na het aanbrengen van Merit Turf is het noodzakelijk dat er word beregend, of dat het op natuurlijke wijze regent om de werkzame stof vrij te laten komen. Na het vrijkomen van deze stof wordt het gebonden aan organische stof en/of wordt het opgenomen door het grasplantje zelf.
  2. De engerlingen of emelten komen in contact met de werkzame stof, enerzijds door direct contact, anderzijds door vraat aan de wortels van het gras.
  3. De werkzame stof verstoort de prikkeloverdracht in het centrale zenuwstelsel van de insect, waardoor er lichaamsfuncties uitvallen en de larve sterft.

Wanneer bestrijden:

  1. Engerlingen worden het beste bestreden in het vroege larve stadium. In de praktijk is dit 2 tot 6 weken na het waarnemen van de volwassen kevers. Dit is gebruikelijk in de maanden mei, juni, juli en augustus.
  2. Emelten worden ook het beste bestreden in het vroege larve stadium. In de praktijk is dit 2 tot 6 weken na het waarnemen van de volwassen langpootmuggen. Dit is gebruikelijk in de maanden september, oktober en begin november.